Oeuvreprijzen Ireen Wüst en Sven Kramer

 

De grootste en meest gelauwerde Nederlandse schaatsiconen van de afgelopen 15 jaar, Ireen Wüst en Sven Kramer werden in een uitverkocht Thialf voor de laatste keer in hun carrière toegezongen , maar vooral gehuldigd voor hun haast oneindige lijst met prestaties.

Dit vond plaats op 12 maart 2022 , tijdens de finale van World Cup Langebaan schaatsen. Hun thuishaven , waar zovelen successen werden behaald, was die dag tevens het decor van een imposant afscheid.

Ter ere van dit erg bijzondere gebeuren kregen beide toppers uit handen van de KNSB de “Oeuvreprijs ” uitgereikt. Een bronzen beeld , gemaakt door Gerrit van Emous. De schaatser die op het rechte eind als het ware de toekomst tegemoet gaat is geplaatst op een eveneens bronzen sokkel in de vorm van een uitroepteken !

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.